Usbekistani imaam: seksi ajal võõrastest fantaseerimine viib geibeebideni (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahmatulloh Saifutdinov.
Rahmatulloh Saifutdinov. Foto: Kuvatõmmis

Vastuoluline Usbekistani imaam väitis, et homoseksuaalsus on maailma murelikuks tegev haigus ja pakkus välja lahenduse, kuidas on võimalik vältida homoseksuaalsete beebide sündi.

Taškendi Mirzo Yusufi mošee peaimaam Rahmatulloh Saifutdinov ütles usklikele, et oma partneri asemel vahekorra ajal kellestki teisest mõtlemine võib viia selleni, et sünnib homoseksuaalne laps.

Eelmise nädala reedel toimunud palvusel ütles imaam, et mõned Usbekistani naised mõtlevad oma abikaasadega hullamise ajal hoopis «kenadest võõrastest» meestest.

«Näiteks  fantaseerivad naised kenadest Türgi seebiseriaalide näitlejatest. Sotsiaalmeedias on palju selliseid postitusi, mille on teinud abielus naised,» ütles Saifutdinov. «Sellisel juhul võtaks vahekorrast justkui osa kolm inimest,» jätkas ta.

Selline ränk rikkumine võib imaami sõnul tähendada, et sünnib homoseksuaalne poiss. Usumees oli samaväärselt karm ka meeste fantaasiate suhtes.

«Ka mehed ei tohi teisi ilusaid naisi oma abikaasadega vahekorras olles ette kujutada, sest see võib viia lesbist tütre sünnini,» hoiatas imaam.

Saifutdinov tegi need kommentaarid ajal, mil ta rääkis harmoonilisest abielust, pereväärtustest, abikaasade õigustest ja kohustustest. Saifutdinov ei toonud ühtegi teaduslikku tõendit sellise asja võimalikkusest ja ei olnud RFERL-i jaoks ka kommentaari andmiseks kättesaadav. Imaami assistent ütles väljaandele, et Saifutdinovil pole sel teemal rohkem midagi lisada.

Imaami kommentaarid tulid üks päev pärast seda, kui Usbekistan keelas ülimalt populaarse Türgi seriaali «Lõpmatu Armastus». Seriaal rääkis armastusest, suhetest, abielust, uskmatusest ja isegi teemadest nagu enesetapp.

Usbekistani religioossed grupid väitsid, et seriaal oli islamiusu väärtusi arvestades halb ja nõudsid selle näitamise lõpetamist.

Saifutdinov on ka varasemalt imelike sõnavõttudega silma paistnud. Näiteks eelmisel aastal ütles ta, et mehed ei tohiks sünnitusarstideks õppida. See pole tema hinnangul kooskõlas islamiusu põhimõtetega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles