Putini toetus on suurlinnades märkimisväärselt kukkunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini valimisplakat.
Vladimir Putini valimisplakat. Foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Ajalehe Vedomosti teatel on president Vladimir Putin Venemaa suurlinnades kiirelt toetust kaotamas. 

Riigi poolt kontrollitud sotsioloogiainstituudi VTsIOM andmetel on Putini toetus enne presidendivalimisi suurlinnades Moskvas ja Peterburis jaanuari keskpaiga ja veebruari keskpaiga vahel umbes 12 protsendipunkti võrra kukkunud. See tähendab, et endise 70 protsenti asemel on presidendi toetus nüüd natuke üle 57 protsendi.

Teistes rohkem kui miljoni elanikuga suurlinnades nähti sarnast trendi vahetult enne uut aastat. Siis aga langus peatus ja toetus kasvas taas kahe protsendi võrra.

Küsitluste kohaselt on sarnaseid andmeid näha ka 100 000 kuni 500 000 elanikuga linnades. Toetus on stabiilsena püsinud vaid linnades, kus on 500 000 kuni 950 000 elanikku ja ka väiksemates linnades ning külades.

Pavel Grudinin.
Pavel Grudinin. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Suurlinnades on küsitluste kohaselt suurenenud nende inimeste arv, kes ei ole oma otsust langetanud. Samuti on seal märkimisväärselt tõusnud Kommunistliku Partei kandidaadi Pavel Grudinini toetusnumbrid. 

Venemaa presidendivalimised leiavad aset 18. märtsil. Hoolimata Putini toetuse langusest oodatakse, et praegune president võtab valimistel kindla võidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles