Austria astus sammu lähemale suitsetamiskeelu tühistamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits tuhatoosis.
Suits tuhatoosis. Foto: AFP/SCANPIX

Austria parlamendis arutatakse eelnõud, mis lubaks hoolimata rahva suurest vastuseisust jätkata suitsetamist baarides ja restoranides, vahendab The Local.

Eelnõu tühistaks keelu, mis peaks jõustuma 1. mail. Austria opositsioon nimetab seda suureks löögiks riigi rahva tervisele.

Keelu tühistamine oli paremäärmusliku Vabaduspartei (FPÖ) üks eeltingimusi kantsler Sebastian Kurzi Rahvaparteiga (ÖVP) koalitsiooni moodustamisel.   

Sebastian Kurz.
Sebastian Kurz. Foto: HEINZ-PETER BADER/REUTERS

Austria arstide assotsiatsiooni petitsioonile keeld jõusse jätta on aga nüüdseks allkirja andnud 420 000 inimest.

Ka mitu Kurzi enese erakonna prominentset liiget on öelnud, et ei poolda suitsetamiskeelu tühistamist. ÖVP toetas eelmise valitsuse all keelu käiku laskmist.

Mittesuitsetajast Kurz aga ütleb, et teda seob eelnõuga FPÖga sõlmitud koalitsioonileping.

Praeguse seaduse kohaselt peavad suitsetajad baarides ja restoranides eraldi alal istuma, seda ei järgita aga alati. Lisaks pole eraldi ala vajalik asutustes, mis on väiksemad kui 50 ruutmeetrit ja mille omanik lubab suitsetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles