Ukraina julgeolekuteenistus teatas suurte terrorirünnakute ärahoidmisest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SBU ametnik.
SBU ametnik. Foto: Valery Matytsin/TASS/Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juht Vassõl Grõtsak ütles, et tema ametkond on Ukrainas ära hoidnud mitu suurt terrorirünnakut.

«Õnnestus ennetada suuri terrorirünnakuid Ukrainas... Nende ohvriteks võinuks langeda tuhanded rahumeelsed kodanikud, samuti üksikud poliitikud, ametikandjad ja rahvasaadikud,» ütles Grõtsak täna Kiievis ajakirjanikele.

Ta oletas samuti, et reedel riigi juhtkonna atentaatide ettevalmistamise kahtlustuse

Vassõl Grõtsak.
Vassõl Grõtsak. Foto: Sergei Chuzavkov/AP/Scanpix

alusel relvakoormaga kinnivõetud sõjavangide vahetamise keskuse juhi Volodõmõr Rubani tegevust koordineeriti Venemaalt. «Kas te usute, et juhendit ei antud Moskvast?Meie ei usu,» ütles Grõtsak.

Tema sõnutsi on SBU-l põhjalikud tõendid, et Donbassi isehakanud vabariikide juhid, sealhulgas Aleksandr Zahhartšenko, on seotud Ukraina pealinnas terrorirünnaku ettevalmistamisega.

Rubani kinnivõtmise kohta ütles Grõtsak, et talt võeti ära Kalašnikovi automaadid, Makarovi püstolid, granaadid, summutid, miinid ja padrunid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles