Aafrika ainus naissoost president astub tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameenah Gurib-Fakim.
Ameenah Gurib-Fakim. Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

Mauritiuse riigipea Ameenah Gurib-Fakim astub finantsskandaali tõttu tagasi. Tegu on Aafrika ainsa naissoost presidendiga.  

Teda on süüdistatud heategevusorganisatsiooni pangakaardi eraotstarbelises kasutamises. Ostude summa olevat küündinud kümnete tuhandete dollariteni.

Naine astub tagasi pärast järgmisel nädalal toimuvaid Mauritiuse 50. iseseisvuspäeva pidustusi. Ta on ise oma käitumist eitanud ja öelnud, et maksis kõik raha tagasi. Gurib-Fakim on tuntud teadlane, kellest sai 2015. aastal president.

«Vabariigi president on mulle öelnud, et ta astub tagasi ja me leppisime kokku tema ametist lahkumise kuupäeva,» ütles Mauritiuse peaminister Pravind Jugnauth. «Riigi huvid tulevad esimesena ja ma olen uhke Mauritiuse kuvandi üle demokraatliku riigina,» jätkas peaminister.

Ta ütles, et tagasiastumine leiab aset veel enne, kui parlament kuu lõpus uuesti koguneb. Opositsioonierakonnad väitsid, et boikotivad iseseisvuspäeva pidustusi juhul, kui president võimule jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles