Putin: mind ei huvita, kui venelased USA valimistesse sekkusid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: MIHHAIL KLIMENTJEV/AFP/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin märkis, et teda ei huvita absoluutselt, kui Venemaa kodanikud 2016. aasta USA presidendivalimistesse sekkusid, ja lisas, et Kremlil pole sellega midagi pistmist.

«Miks te olete otsustanud, et Vene võimud, kaasa arvatud mina, andsid loa selle korraldamiseks?» küsis Putin eilses intervjuus USA kanalile NBC News.

Eelmisel kuul esitas eriuurija Robert Mueller süüdistuse 13 venelasele ja kolmele Vene firmale Ühendriikide ühiskonnas sotsiaalmeedia manipulatsiooni abil lõhede tekitamises ja Donald Trumpi presidendiks aitamises.

«Mis sellest, et nad olid venelased? Venelasi on 146 miljonit. Mis siis? Mind ei huvita. Mind ei saaks see enam vähem huvitada. Nad ei esinda Vene riigi huve,» lausus Putin.

President lisas, et süüdistuse saanud isikud ei töötanud Vene valitsuse heaks ja andis mõista, et ehk olid nad hoopis presidendikandidaatide palgal.

Kõige tuntum neist on Jevgeni Prigožin, kel on lähedad sidemed Kremli ja Putiniga. Prigožinit süüdistatakse «trollifarmina» kirjeldatud Peterburi firmasse Internet Research Agency raha pumpamises.

Hoolimata Muelleri 37 lehekülje pikkusest detailsest ülevaatest märkis Putin, et ta ei ole näinud ühtki tõendit seaduse rikkumisest.

Putin lisas, et isikuid ei anta tõenäoliselt USA-le välja: «Me ei saa võtta Venemaal uurimise alla kedagi, kuni nad ei ole Vene seadusi rikkunud.»

«Kas keegi usub tõesti, et Venemaa, tuhandete kilomeetrite kaugusel, mõjutas valimiste tulemust? Kas see ei tundu jabur, isegi sulle?» päris Putin ajakirjanik Megyn Kellylt. «Meie eesmärk ei ole sekkumine. Me ei näe, mis kasu me võiks sekkumisest saada.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles