Kreeka politsei kähmles vasakäärmuslastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politsei kähmles vasakäärmuslastega.
Kreeka politsei kähmles vasakäärmuslastega. Foto: Giannis Papanikos/AP/Scanpix

Kreeka põhjaosas asuvas Thessaloniki linnas puhkes laupäeval kähmlus politseinike ja umbes paarituhande ennast anarhistideks liigitava vasakäärmuslase vahel, kes olid kogunenud rahvusluse vastasele meeleavaldusele.

Politsei kasutas meeleavaldajate ohjeldamiseks pisargaasi ja heligranaate. Protestijad barrikadeerisid ennast Thessaloniki ülikoolilinnakusse.

Kreeka sadamalinnas Piraeuses sai veebruaris rünnakus vasakpoolse liikumise sotsiaalkeskusele vigastada viis inimest. End antifašistideks nimetava ühenduse sotsiaalkeskust Favela rünnati ka eelmise aasta augustis. Liikumise esindajate hinnangul korraldasid rünnaku paremäärmuslased erakonnast Kuldne Koidik.

Kreeka anarhistid ründasid samal ajal omakorda Ateenas farmaatsiahiiu Novartis peakorterit. Rühmituse Rouvikonas liikmed lõhkusid sepavasaratega peakorteri sissekäiku ja aknad ning piserdasid punast värvi, põgenedes seejärel sündmuskohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles