India arstid kasutasid amputeeritud jalga peatoena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India haigla.
India haigla. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

India võimud võtsid ära kahe arsti tööloa ja alustasid juurdlust juhtumi osas, kus patsiendi amputeeritud jalga kasutati haiglas peatoena.

Uttar Pradeshi osariigi haigla lubas karmikäelist vastust piltidele, mis näitasid sidemetes patsienti, kelle peatoena kasutati amputeeritud jalga.

«Me oleme seadnud sisse neljakojalise komitee, et selgitada välja, kes pani amputeeritud jala patsiendi pea alla,» sõnas Jhansi linna haigla direktor Sadhna Kaushik. «Kui meie töötaja leitakse süüdi olevat, järgneb sellele karm reaktsioon.»

Kaushik lisas, et kahe arsti tööload on juurdluse ajaks peatatud.

Amputeeritud jalaga patsient, 28-aastane Ghanshyam, sai bussiõnnetuses tõsiselt viga. Tema sugulased teatasid kohalikule uudistekanalile NDTV, et haiglatöötajad eirasid Ghanshyami palvet saada pea toetamiseks patja.

«Kui me haiglasse jõudsime, nägime, et peatoena kasutatakse tema jalga,» sõnas Ghanshyami sugulane. «Ma palusin korduvalt arstidel midagi ette võtta, kuid nad keeldusid.»

Lõpuks ostsid sugulased õnnetuses viga saanud mehele turult uue padja.

Haigla juhi sõnul anti patsiendile kiirkorras abi ning jala pani tema pea alla hoopis üks patsiendi sugulastest. «Arst otsis midagi, millega ta pead tõsta. Patsiendi saatja kasutas selleks jalga,» väitis Kaushik.

India riigihaiglad on sageli alarahastatud ja ülerahvastatud ning arste patsientide raviks napib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles