ÜRO taotleb rohingjade abistamiseks 950 miljonit dollarit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohingjade põgenikelaager Bangladeshi lõunaosas.
Rohingjade põgenikelaager Bangladeshi lõunaosas. Foto: Reuters Staff/REUTERS/Scanpix

ÜRO hinnangul kulub tänavu Bangladeshis elava umbes miljoni rohingja põgeniku eest hoolitsemiseks 950 miljonit dollarit, ütles ÜRO Bangladeshi koordinaator täna.

Arvestades kriisi ulatust on vägagi legitiimne ja põhjendatud taotleda 950 miljonit Kagu-Bangladeshis ülerahvastatud laagrites elavate rohingja põgenike heaks, lausus Mia Seppo.

«See on uus ja arenev kriis. Vajadused on tohutud. Need inimesed tulid tühjade kätega. Loodame, et toetus jätkub,» lisas ta.

ÜRO taotleb rohingjade toetuseks raha sel nädalal Genfis toimuval ÜRO konverentsil.

Oktoobris lubasid riigid eraldada rohingja kriisi leevendamiseks 345 miljonit dollarit. ÜRO ütles tollal, et vajab rohingja põgenike eest hoolitsemiseks veebruarini 434 miljonit.

Põgenikud vajavad jätkuvalt toitu, varjupaika ja tervishoiuteenuseid. Lisaks läheneb mussoonihooaeg, mistõttu tuleb ümber majutada umbes 100 000 põgenikku, sest nad elavad maalihete- ja tulvarohkes kohas, ütles Seppo.

ÜRO arvutas taotlusesse sisse ka vaktsineerimise muu hulgas koolera, difteeria ja leetrite vastu, lausus ÜRO toetatud sektoritevahelise koordineerimisrühma juht Sumbul Rizvi.

Veerand rahast läheks bangladeshlastele, kes elavad rohingjade peasihtpunktis Cox's Bazaris. Alates augustis tuli sealsetesse metsadesse ja mäekülgedele elama pea 700 000 rohingjat. Varasematest põgenikelainetest oli seal ees umbes 300 000 inimest.

Inimeste arvu järsk tõus mitmekordistas hinnad ja suurendas konkurentsi töökohtade ja ressursside pärast, lausus Bangladeshi põgenikevolinik Mohammad Abul Kalam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles