Ida-Ghoutast evakueeriti 52 tsiviilisikut (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirünnak Ida-Ghouta piirkonnas.
Pommirünnak Ida-Ghouta piirkonnas. Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP/Scanpix

Venemaa sõjaväe teatel evakueeriti Süürias piiramisrõngas olevast Ida-Ghouta eeslinnast 52 tsiviilisikut.

«Täna toodi Ida-Ghoutast ära 52 tsiviilisikut, kaasa arvatud 26 last,» ütles Venemaa Süüria lepituskeskuse pressiesindaja Vladimir Zolotuhhin.

Zolotuhhini sõnul evakueeriti nad varahommikul Mesraba asulast Adrasse ning nad saavad kogu vajamineva abi kahe päeva jooksul.

Ta lisas, et see oli esimene organiseeritud suurem evakuatsioon Ida-Ghoutast.

Suurbritannias asuva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil on viimase kolme nädalaga Süüria ja Venemaa õhulöökides Ida-Ghoutale surma saanud umbes 1100 tsiviilisikut.

ÜRO hinnangul on mässuliste kontrollitud Ida-Ghoutas lõksus umbes 400 000 elanikku.

Venemaa ja Süüria valitsus süüdistavad mässulisi lahkuda soovivate inimeste takistamises.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas täna, et läbirääkimised toimuvad ka teiste linnade evakueerimiseks.

Süüria valitsusväed lõikasid eile Ida-Ghouta enklaavist ära piirkonna suurima linna Douma. Keskuse teatel on Ida-Ghouta jagatud valitsusvägede pealetungi tulemusena kolme ossa - Douma ja selle ümbrus, Harasta enklaavi lääneosas ning lõunapiirkonna linnad.

Süüria valitsusväed ja nende liitlased alustasid 18. veebruaril õhu- ja suurtükirünnakute kampaaniat Damaskuse lähistel asuva Ida-Ghouta mässulistelt äravõtmiseks. Nädal hiljem alustati maavägede pealetungi.

Valitsus kaotas kontrolli regiooni üle 2012. aastal ja võttis pea kohe seejärel piirkonna piiramisrõngasse. President Bashar al-Assad tõotas jätkata pealetungi, kuni kogu Ida-Ghouta on tagasi vallutatud.

Süüria kodusõja käigus on oma kodud maha jätnud üle kümne miljoni inimese. ÜRO hinnangul on konfliktiga kaasnenud suurim põgenikekriis alates Teisest maailmasõjast. Süüria kodusõda algas 2011. aasta märtsis president Assadi vastaste meeleavalduste ja nende allasurumisega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles