Video ja galerii: Kathmandu lennuõnnetuses hukkus 49 pardalviibinut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kathmandu lennujaamas maandumisel toimunud lennuõnnetuses hukkus 49 inimest.

Nepali pealinnas Kathmandus maandumisel avarii teinud ja seejärel süttinud 71 pardalviibinuga reisilennuki vrakist on toodi välja 49 surnukeha.

Dhakast lendu alustanud Bangladeshi lennufirma US-Bangla reisilennuk kaldus maandumisel lannurajast kõrvale ja sõitis läbi Nepali pealinnas asuva Tribhuvani lennujaama piirdeaia.

Jalgpalliväljakul pidama jäänud lennuki pardal oli 67 reisijat ja neli meeskonnaliiget.

Õnnetuse põhjus pole teada, kuid lennujaama ametnike teatel olid piloodid enne maandumist lennuki üle kontrolli kaotanud.

Lennufirma süüdistas õnnetuses lennukeskust, Nepali ametnike sõnul aga oli lennuki maandumine imelik. 

«Praeguseks on haiglasse viidud 20 inimest. Politsei ja sõjavägi püüavad lennukit osadeks lõigata, et ülejäänuid päästa,» lausus lennujaama pressiesindaja Prem Nath Thakur varem. Ühel ellujäänutest õnnestus põgeneda läbi lennuki akna. Ta ütles meediale, et lennukist käis enne õnnetust läbi tugev värin ja siis kõva pauk.

Nüüdseks viibib Nepali haiglas ravil 22 inimest, paljud neist on kriitilises seisundis. Kohaliku politsei sõnul eeldatakse, et kaheksa kadunuks jäänud pardalviibinut on surnud. «Ellujäänute päästmise võimalus on nüüd väike, sest lennuk on tugevalt põlenud,» sõnas sõjaväe kõneisik Gokul Bhandaree.

Lennukis on kohad 78 reisijale ning sündmuskohale saabusid tuletõrjebrigaadid, et süttinud lennukit kustutada.

Meedia teatel oli lennuki näol tegemist Bombardier Dash 8 Q400-ga. FlightRadar24 andmetel maandus lennuk kell 14.20 kohaliku aja järgi.

Nepalis on viimastel aastatel juhtunud mitu lennuõnnetust, mis on andnud hoobi riigi turismitööstusele. Viletsas lennuohutuses on süüdistatud lennukite ebapiisavat hooldust, kogenematuid piloote ja kehva majandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles