Video: Kreeka katkestas relvaintsidendi järel mängud jalgpalli kõrgliigas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka-Vene topeltkodakondsusega Ivan Savvidis, turvatöötajate keskel jalgpallistaadionile marssimas.
Kreeka-Vene topeltkodakondsusega Ivan Savvidis, turvatöötajate keskel jalgpallistaadionile marssimas. Foto: /imago/Aleksandar Djorovic/Scanpix

Kreeka jalgpalli kõrgliiga katkestas tänased mängud paar tundi pärast seda, kui Thessaloniki klubi PAOK omanik ilmus väljakule vööle kinnitatud relvaga.

«Oleme otsustanud meistrivõistlused katkestada,» ütles spordi eest vastutav asepeaminister Yiorgos Vassiliadis ajakirjanikele pärast erakorralist kohtumist peaminister Alexis Tsiprasega. «Võistlused ei alga enne, kui kõik pooled on kokku leppinud uues raamistikus.»

Asepeaminister lisas, et valitsus on tihedas kontaktis Euroopa Jalgpalliliiduga (UEFA).

Kreeka politsei väljastas täna vahistamisorderi PAOKi Kreeka-Vene topeltkodakondsusega omaniku Ivan Savvidise suhtes, kes tormas pühapäeval Ateena AEKga peetud liigamängus löödud vastuolulise värava järel väljakule. Savvidisel on väidetavalt relvaluba, politseiallikate teatel otsitakse teda taga seoses väljakule sisenemisega.

Savvidis, vööl kabuur, väljakule ruttamas. 
Savvidis, vööl kabuur, väljakule ruttamas. Foto: INTIME/REUTERS

«Ivan Savvidis ei ähvardanud kedagi relvaga,» kinnitas ärimehe meediaosakond Vene ajalehele Sport Express. «See tähendab, et provokatiivsed pealkirjad ajakirjanduses ei vasta tõele.»

Savvidis tormas turvameeste saatel väljakule, et avaldada kohtunikule protesti PAOKi 90. minutil löödud värava eest, mille kohtunikud lugemata jätsid. Matš katkestati, sest AEK meeskond kõndis väljakult minema. Hiljem otsustati värav siiski ära lugeda ja PAOK sai kirja 1:0 võidu.

PAOK ja AEK võitlevad meistritiitli eest.

Endine Vene parlamendiliige Savvidis on tubakatööstur, kes omandas hiljuti Kreeka ühe tähtsaima päevalehe Ethnos, ja teda peetakse Tsiprase poliitiliseks liitlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles