Vene armee sõduritele võidi sööta koeratoitu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene armee sõduritele võidi sööta koeratoitu
Vene armee sõduritele võidi sööta koeratoitu Foto: SCANPIX

Üks major süüdistab Venemaa siseministeeriumit selles, et ametnikud lasid kulude kokkuhoidmiseks sõduritele koeratoitu sööta.

Major Igor Matvejevi sõnul leidis juhtum aset selle aasta alguses Kaug-Idas Vladivostokis asuvas armeebaasis, edastab AFP.

Matvejevi väite kohaselt lasid ametnikud koeratoidukonservide etiketid vahetada siltide vastu, mille kohaselt konservkarpides oli kõrgekvaliteediline veiseliha.

«Siseministeerium tahtis sõdurite pealt riigi raha kokku hoida ja see õnnestuski,» sõnas Matvejev.

Matvejev vabastati armeest pärast seda, kui ta oli Youtube`i üles riputanud video, milles on näha laotäis koeratoidupurke ning neilt lahti rebitud etikette.

Siseministeerium nõuab Matvejevilt ametlikku vabandamist.

Siseministeeriumi ametnike kinnitusel söödeti koeratoitu miilitsakoertele ning neid konserve hoiti lihtsalt samas laos sõduritele mõeldud konservidega.

Major palus oma videol Venemaa presidenti Dmitri Medvedevit ja peaministrit Vladimir Putinit uurida siseministeeriumi ja armeega seotud korruptsioonijuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles