Horvaatia politsei eriüksus asus võitlusse allilmaga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia politsei.
Horvaatia politsei. Foto: AP / Scanpix

Organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemiseks loodud Horvaatia politsei eriüksus vahistas kümneid kahtlusaluseid.

Korruptsiooni ja kuritegelike võrgustike paljastamiseks asutatud politsei eriüksus, mille kohalik meedia on ristinud Horvaatia FBIks, vahistas isikud kõigest nädal pärast pealinnas Zagrebis toimunud rünnakut, mille käigus hukkus riigi üks tuntumaid ajakirjanikke koos Horvaatia nädalalehe turundusjuhiga, vahendas Reuters.

Horvaatia nädalaleht Nacional, mille heaks mõrvatud ajakirjanik töötas, paljastas sageli korruptsioonijuhtumeid ja inimõiguste rikkumisi.

«Ülekuulamiseks on kinni peetud mitukümmend inimest,» ütles politsei esindaja Krunoslav Borovec.

Riigi peaminister Ivo Sanader oli sunnitud pärast möödunud teisipäeval toimunud rünnakut kuulutama kohalikule allilmale sõja, sest võitlus organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooni vastu on nõuded, mida Horvaatia peab täitma Euroopa Liitu pääsemiseks.

Zagrebi tänavatele on julgeoleku tagamiseks toodud 250 lisapolitseinikku ning riigi julgeolekujõud on hakanud tegema suuremat koostööd naaberriikide Serbia, Bosnia ja Montenegro korrakaitsjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles