Piloot süüdistab New Yorgi kopteriõnnetuses reisija kotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval New Yorgis viie inimese surmaga lõppenud helikopteriõnnetusest pääsenud piloot väidab, et traagilise sündmuse põhjustas valesse kohta kinni jäänud reisija kott.

Piloot Richard Vance selgitas, et traagilise õnnetuse põhjustas tõenäoliselt reisja kott, mis kogemata hädaabi kütusesulguri nuppu vajutas ja sellega kütuse ligipääsu mootorisse katkestas.

Videosalvestistelt on näha, kuidas kopter aeglaselt kõrgust kaotab ja vette kukub.

Vance suutis end vette kukkudes turvarihmadest vabastada ja jõe pinnal püsida, viis reisijat hukkusid. Eile avalikustati ka viie hukkunu nimed. 

Privaatse fotosessiooni jaoks renditud helikopter oli lahtiste külgedega ja reisijad olid kinnitatud istmete külge rakmetega.

Reisiajakirjanik Eric Adams, kes oli osalenud samal päeval New Yorgis sarnasel kopterilennul, märkis, et firma turvabriifingust puudusid fundamentaalsed detailid.

«See oli ilma usteta lend, rakmetega. Neid oleks olnud õnnetuse korral keeruline eemaldada, kuna nad on kinnitatud tagant poolt. Neil on küll noad, millega rakmeid läbi lõigata, kuid meiele ei näidatud, kus need asuvad. Meil olid ka päästevestid,» märkis Adams.

New Yorgi päästekeskuse ülema Daniel Nigro sõnul kaldus kopter vees kummuli, raskendades nii oluliselt päästjate tööd: «Üks kõige keerulisemaid asju pääste juures oli see, et viis inimest olid rakmetes. Me pidime inimesed välja lõikama.»

Eurocopter AS350 tüüpi helikopter kukkus New Yorgi Roosevelti-nimelise saare lähedal vette pühapäeval kohaliku aja järgi kell seitse õhtul.

Ettevõttele Liberty Helicopter Tours kuuluvad õhusõidukid on varem olnud seotud vähemalt kahe õnnetusega. 2009. aasta augustis põrkas üks selle kopteritest Hudsoni jõe kohal kokku ühe eralennukiga. Õnnetuses hukkus üheksa inimest. Uurimise käigus selgus, et helikopter lendas liiga kõrgel.

2007. aasta juulis kukkus üks Liberty Helicopter Toursi helikopteritest kaheksa pardalviibinuga Hudsoni jõkke, kuid kopteris turistina viibinud päästetöötaja aitas kaasreisijatel eluga pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles