Venelased lendavad Läänemere kohal järjest rohkem ja sagedamini ka «pimedalt» (7)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et kasvab nii Vene riiklike ja sõjaliste lendude arv Läänemere kohal kui ka nendest omakorda transponderita tehtud sõitude osakaal, jagub Ämaril ja Zokniais baseeruvatel õhuturbehävitajatel põhjust õhkutõusmiseks küllaga.
Et kasvab nii Vene riiklike ja sõjaliste lendude arv Läänemere kohal kui ka nendest omakorda transponderita tehtud sõitude osakaal, jagub Ämaril ja Zokniais baseeruvatel õhuturbehävitajatel põhjust õhkutõusmiseks küllaga. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Vene välisministeerium seda kategooriliselt eitab, näitavad meie õhuväe andmed, et nende minister Sergei Lavrov käis mullu 5. mail Eestis.

Lavrovi visiit oli kaunis põgus ja piirdus õhuruumi külastamisega Vaindloo saare kohal. Ta istus IL-96 reisilennukis, mis rikkus mitmeid reegleid – lisaks loata Eesti piiri ületamisele polnud esitanud lennuplaani ega suhelnud siinsete lennujuhtidega.

Vene välisminister oli teel Soome, kus kohtumisel sealse kolleegi Timo Soiniga seisis päevakorras ka lennuohutus Läänemere kohal. Sündmusele kohaselt oli Lavrovi lennukil vähemalt sisselülitatud transponder. See on nüanss, mis on idanaabri puhul muutunud aasta-aastalt aiva vähem iseenesestmõistetavaks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles