Trumpi lähedane abi eskorditi Valgest Majast välja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi isiklik abi John McEntee veebruari keskpaigas saatmas presidenti reisil Mar-a-Lagosse.
Donald Trumpi isiklik abi John McEntee veebruari keskpaigas saatmas presidenti reisil Mar-a-Lagosse. Foto: Ron Sachs / SIPA / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi isiklik abi John McEntee vallandati esmaspäeval seni mitte avalikustatud julgeolekuprobleemi tõttu ning juhatati Valgest Majast välja, kinnitasid mitu asjaga kursis olevat ametnikku.

Valge Maja ametnike sõnul ei lubatud McEnteel enne hoone territooriumilt välja eskortimist isiklikke asju kokku panna ning ta ei saanud isegi oma jakki kaasa võtta.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders keeldus juhtunut kommenteerimast, öeldes, et nad ei räägi personaliküsimustest. McEntee ise ei vastanud The Wall Street Journali kõnedele.

Teisipäeval teatas Trumpi 2020. aasta valimiste kampaaniameeskond, et McEntee liitub nendega, asudes vanemnõuniku kohale.

McEntee liitus Trumpi eelmise kampaaniatiimiga juba üsna varsti pärast selle loomist ning on järjekordne pikaajaline Trumpi liitlane, kes on Valgest Majast lahkunud või teatanud oma peatsest lahkumisest. Alles kaks nädalat tagasi pani ameti maha Valge Maja kommunikatsioonidirektor Hope Hicks.

Võrreldes teiste USA presidendi abilistega oli McEntee avalikkusele suhteliselt tundmatu, kuid tema roll Valges Majas tähendas, et ta oli pidevalt Trumpi läheduses. Muuhulgas näiteks hoolitses ta selle eest, et Trumpil oleks käepärast pliiats autogrammide kirjutamiseks või toimetas ta presidendile tema eluruumidesse sõnumeid kätte.

«Moraalile see igatahes head ei tee,» kommenteeris üks Valge Maja ametnik McEntee lahkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles