Trump näitas Tillersonile ust

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump teatas eile avalikkusele välisminister Rex Tillersoni vallandamisest ja tema asemele Luure Keskagentuuri (CIA) senise juhi Mike Pompeo nimetamisest. 

Tillersoni vallandamise üle on pikalt spekuleeritud. Allikate sõnul on välisminister ja president olnud korduvalt eri arvamusel ja väidetavalt nimetas 65-aastane naftahiiu ExxonMobil endine juht Tillerson Trumpi ka idioodiks.

Trump on juba päevi üritanud vaigistada jutte Valges Majas valitsevast kaosest. Näiteks teatas ta sel nädalal Twitteris: «Ei mingit kaost, ainult hea energia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles