Tillersoni sõnul peab USA Venemaa tegevusele rohkem vastu astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump (paremal) ja välisministrikohalt vallandatud Rex Tillerson mullu septembris New Yorgis. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA ametistlahkuv välisminister Rex Tillerson ütles teisipäeval, et Ühendriigid peavad rohkem tegema Venemaa murettekitava käitumise ja tegutsemise vastu.

Lisaks toonitas Tillerson lahkumissõnavõtus, et USA ei saavuta ilma oma liitlasteta midagi ja märkis, et USA Põhja-Korea survestamine on toiminud oodatust tõhusamalt.

Tillerson ütles, et annab ametikohustused asevälisminister John Sullivanile üle keskööl, kuid jääb ise ministeeriumisse 31. märtsini.

USA presidendi Donald Trumpi sõnul oli ta vallandatud välisministri Tillersoniga mitmes teemas eri meelt.

«Me saime tegelikult üsna hästi läbi, kuid olime asjades eri meelt,» lausus Trump teisipäeval ajakirjanikele pärast teadet, et vallandas Tillersoni ja esitab uueks välisministriks Luure Keskagentuuri (CIA) juhi Mike Pompeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles