Taliban ründas Pakistanis USA konsulaadi konvoid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani politseinik Peshawaris pommirünnakus hävinenud USA konsulaadi auto juures.
Pakistani politseinik Peshawaris pommirünnakus hävinenud USA konsulaadi auto juures. Foto: SCANPIX

Pakistani Taliban võttis vastutuse tänase pommirünnaku eest USA konsulaadi sõidukite vastu riigi loodeosas Peshawari linnas, kus hukkus üks inimene ja 11 sai haavata. Tegemist on esimese ameeriklaste vastu suunatud rünnakuga Pakistanis pärast Osama bin Ladeni tapmist.

«Võtame vastutuse,» teatas terrorirühmituse kõneisik Ehsanullah Ehsan AFP-le. «Meie esimene vaenlane on Pakistan, siis Ühendriigid ja seejärel teised NATO riigid.»

USA saatkonna sõnul leidis rünnak aset hommikuse tipptunni ajal, mil kaks USA konsulaadi sõidukit olid teel esindusse. Kaugjuhitava seadme abil õhiti ühte soomustatud autodest paigutatud lõhkeaine, ükski autos viibinud konsulaadi töötaja aga tõsiselt viga ei saanud.

Pakistani võimude sõnul said rünnakus teiste seas kergelt haavata kaks välismaalast, kes on nüüdseks juba haiglast välja lubatud. Hukkunu oli kohalik mees, kes sõitis mootorrattaga.

Ehsani sõnul on Talibani mässulised tunginud kõikidesse Pakistani linnadesse ja kavatsevad tulevikus veel sääraseid rünnakuid korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles