Trumpi kampaaniajuht võib saada 305-aastase vanglakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort (paremal) Alexandria kohtusse saabumas. Vasakul hoiab meeleavaldaja silti kirjaga «Reetur».
Paul Manafort (paremal) Alexandria kohtusse saabumas. Vasakul hoiab meeleavaldaja silti kirjaga «Reetur». Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort võib saada maksupettuste ja rahapesu eest 305 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Manaforti vastu esitatud süüdistustega tegelev USA Virginia osariigi prokurör T.S. Ellis III teatas, et endine lobist ja poliitiline konsultant võib veeta kogu ülejäänud elu vanglas.

«Võttes arvesse tema vastu esitatud süüdistusi ja kaalukat tõestusmaterjali, on tõenäoline, et ta veedab kogu oma ülejäänud elu vanglas,» kommenteeris Ellis Politicole.

Kohtuotsusega on Manafortile määratud ööpäevaringne koduarest, mis ei kehti ainult tervislike hädaolukordade või kohtulike kohustuste puhul.

«Kaitsealune on jõukas inimene, kellel on rahalised vahendid ja rahvusvahelised sidemed, mida on vaja riigist lahkumiseks, lisaks on tal ka põhjus seda teha,» lisas Ellis.

Endine kõrgetasemeline poliitiline nõunik peab nüüd kandma kahte elektroonilist käevõru, mis lubab tema asukohta GPS-i abil tuvastada.

Eelmise aasta oktoobris esitati Washingtoni kohtus Manafortile süüdistus rahapesus ja enda välisagendina registreerimata jätmises seoses tööga Ukrainas.

Eelmisel kuul lisandus neile Alexandria kohtus veel teinegi süüdistus, mis hõlmab endas 18 maksupettuste, rahapesu ja panganduspettuste juhtumit.

Föderaalsete määruste alusel ootaks Manaforti süüdimõistva otsuse korral Washingtonis esitatud süüdistuste tõttu 20 aasta pikkune vanglakaristus ning esimese Alexandria süüdistuse puhul kümne aasta pikkune vabadusekaotus.

Lisades sellele veel teises süüdistuses esitatud punktid, ootab teda kokku üle 300 aasta pikkune vangistus.

Manafortile esitas süüdistuse eriuurija Robert Muelleri juhitud juurdlusmeeskond, kes uurib Venemaa sekkumist 2016. aasta USA presidendivalimistesse ning võimalikku kokkumängu Trumpi kampaaniameeskonnaga, seal hulgas rahapesu, maksu- ja pangapettusi seoses tööga, mida Manafort tegi 2006.-2014. aastal Viktor Janukovõtši heaks.

Pärast seda, kui Janukovõtš 2014. aastal tagandati ja Venemaale põgenes, lõpetas Manafort tema heaks töötamise, naasis Ühendriikidesse ja liitus 2016. aastal Trumpi kampaaniameeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles