Relvaga tapetud lapsi mälestavad Kapitooliumi murul 7000 kingapaari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumi ette asetatud 7000 kingapaari.
Kapitooliumi ette asetatud 7000 kingapaari. Foto: MPI34/Capital Pictures/Scanpix

Ühendriikide Kapitoolimi ette asetati eile 7000 kingapaari, et mälestada alates 2012. aastast relva läbi hukkunud lapsi.

Organisatsioon Avaaz korraldas meeleavalduse, et viia kongress silmitsi relvavägivalla tegeliku olukorraga riigis, teati avalduses.

Organisatsiooni hinnangul näitab statistika, et 2012. aasta Newtowni koolitulistamisest alates on hukkunud 7000 last, keskmiselt sureb relva läbi aastas seega 1300 alaealist.

Kongressi murule asetatud kingad koguti annetustena inimestelt üle riigi, teiste seas lõid kaasa ka tuntud isikud nagu Bette Midler, Susan Sarandon, Alyssa Milano ja Chelsea Handler.

«Kui inimesed seda esmalt nägid, oli selge, et midagi tõsist on toimumas. Me elame üsna tähtsas ajahetkes Ameerika ajaloos, mil relvakultuur on muutumas ning on lootust, et see liikumine kasvab. Naad lapsed kahjuks ei saa selles kaasa lüüa,» sõnas Avaazi asejuht Emma Ruby-Sachs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles