Slovakkia peaminister on valmis kriisi leevendamiseks ametist lahkuma

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia peaminister Robert Fico
Slovakkia peaminister Robert Fico Foto: Sipa USA/ScanPix

Slovakkia peaminister Robert Fico teatas kolmapäeval, et on valmis ametist lahkuma ja nimetama ka järgmise peaministri kandidaadi, kui president annab tema parteile Smer õiguse valida valitsuse järgmine juht.

Ficol on olnud raskusi hoida oma kolmest parteist kuuluvat valitsuskoalitsiooni koos, kuna talle avaldatakse survet erakorraliste valimiste korraldamiseks pärast uuriva ajakirjaniku Jan Kučiaki mõrva veebruari lõpus, vahendas ERRi uudisteportaal Reutersit.

Esmaspäeval teatas tagasiastumisest Slovakkia asepeaminister ja siseminister Robert Kaliňák. «Arvan, et pean oma mandaadi täitmiseks tegema kõik stabiilsuse säilitamiseks Slovakkias,» ütles Kaliňák ajakirjanikele.

Kučiaki ja tema kihlatu mõrvamine veebruari lõpus vallandas Slovakkias suurmeeleavaldused peaminister Robert Fico ja korruptsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles