Jakuutias sadas taevast kulda (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukist välja kukkunud kullakangid Jakutski lennuväljal.
Lennukist välja kukkunud kullakangid Jakutski lennuväljal. Foto: YakuiaMedia/Twitteri

Venemaal Jakuutias rebenes lennuväljalt õhku tõusnud transpordilennukil lahti kaubaluuk ning sealt pudenes välja umbes üheksa tonni kulda, teatas Yakutia Media.

Portaali Sakhaday teatel toimus õnnetus AN-12 lennukiga, mis alustas oma reisi neljapäeval kell 12.51 ja vedas kullakange. Lennuk lasti kogukaal oli 9000 kg.

Lennuk lendas marsruudi Kaevandus Kupol – Karsnojarsk, kui õhkutõusmisel purunes lasti ebaõige fikseerimise tõttu kaubaluugi kinnitus.

Lennuki laadungiks olid kullakangid kaaluga 20 kg, neist 172 tükki koguti pärast õnnetust kokku ning viidi valvatavasse hoiudlasse. Lennuki lasti väärtuseks on hinnatud 21 miljardit rubla (300 miljonit eurot).

Jakutski lennuväljalt kokku kogutud kullakangid.
Jakutski lennuväljalt kokku kogutud kullakangid. Foto: The Siberian Times

Õnnetuses keegi viga ei saanud, lennukis viibis õnnetuse ajal viis meeskonna liiget.

The Siberian Timesi andmeil kuulus lennuki last Tšukotka Kaevandus- ja Geoloogiakompaniile, millest 75 protsenti kuulub Kanada ettevõttele Kinross Gold.

Jakutski lennuvälja tehnilised töötajad, kes valmistasid lennukit õhkutõusuks ette, on vahi alla võetud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles