USA kehtestab Venemaale uued sanktsioonid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju pahandust teinud Petya nimelise viiruse poolt arvutiekraanidele kuvatud teade.
Palju pahandust teinud Petya nimelise viiruse poolt arvutiekraanidele kuvatud teade. Foto: Alexander Ryumin/Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon teatas neljapäeval uute sanktsioonide kehtestamisest Venemaale 2016. aasta presidendivalimiste mõjutamise katse ja teiste küberrünnakute eest.

Julgeolekuametnike sõnul on sanktsioonid suunatud viie juriidilise ja 19 füüsilise isiku vastu.

«Administratsioon astub vastu Venemaa pahatahtlikule kübertegevusele, sealhulgas nende katsele sekkuda USA valimistesse, destruktiivsetele küberrünnakutele ja rünnakutele otsustava tähtsusega taristule,» ütles rahandusminister Steven Mnuchin.

Karistatavate hulgas on Vene julgeolekuteenistus FSB, sõjaväeluure GRU ja 13 inimest, keda on süüdistanud Venemaa USA presidendivalimistesse sekkumist uuriv eriprokurör Robert Mueller.

Sanktsioonid on määratud ka «Petja» küberrünnaku taga olevatele isikutele ja neile, kes veel praegugi üritavad häkkida USA energiavõrkudesse.

Sanktsioonid kehtestatakse hoolimata sellest, et Trump eitab Venemaa katseid valimistulemusi mõjutada.

Demokraatide sõnul andis sanktsioone oodata. «Selleks kulus 14 kuud,» ütles senaator Amy Klobuchar. «Lõpuks ometi.»
 

Porošenko tervitas uusi sanktsioone

«Kremli iga ebaseaduslik ja mittelegitiimne tegu - olgu see Krimmis, Donbassis või Salisburys - saab ka edaspidi meie ühise, otsustava ja kindla vastuse Atlandi mõlemalt kaldalt,» kirjutas Porošenko Facebookis.

Ukraina presidendi sõnul on suveräänsete riikide siseasjadesse, muuhulgas valimistesse sekkumine muutunud Moskva jaoks rutiinseks.

«Ukraina on selle Venemaa hullusega täies mahus kokku puutunud. Tõstes tühjale lootusele karistamatusest toetudes panuseid, liigub Moskva varjatud küberrünnakutest farsilike valimisetteasteteni Ukrainale kuuluvas okupeeritud Krimmis,» kirjutas Porošenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles