Video ja fotod: Floridas varises kokku uhiuus sild, surma sai kuus inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Florida osariigis Miamis varises neljapäeva pärastlõunal kokku ehitusjärgus olev jalakäijate sild, jättes rusude alla lõksu arvukalt inimesi ning kaheksa sõidukit. Surma sai kuus inimest.

950-tonnine sild paigaldati Florida Rahvusvahelise Ülikooli linnaku juurde alles eelmisel nädalal, vahendab Sky News.

«Oleme leidnud kuni neli hukkunut,» ütles Miami-Dade´i tuletõrje- ja päästeameti ülem Dave Downey ajakrjanikele, lisades, et üheksa inimest viidi haiglasse.

Downey lausus, et tema alluvad kasutavad rusudest võimalike ellujäänute leidmiseks kõrgtehnoloogilisi kuulamisseadmeid, päästekoeri, otsingukaameraid ja muud varustust, vahendas AFP.

«Meile praegu teadaolevalt on seal on lõksus kaheksa autot ning me püüame nad välja tõmmata nii kiiresti kui saame,» ütles linnapea Carlos Gimenez.

Juhtunust informeeriti Florida kuberneri Rick Scotti ning president Donald Trumpi.

Ülikool teatas Twitteris: «Jalakäijate sild üle Southwest Eight Streeti varises kokku, palun vältige piirkonda.»

Florida liikluspolitsei oli varem teatanud viiest-kuuest rusude alla jäänud sõidukist. Liikluspolitsei pressiesindaja Alejandro Camacho sõnul sai surma mitu inimest, kuid ta ei saanud veel hukkunute arvu täpsustada.

Pealtnägijad rääkisid ABC Newsile rusude alla jäänud autodest kostnud «kohutavatest karjetest».

«Kui ma vaatasin välja, nägin kõikjal hõljuvat tolmupilve,» ütles juhtunut pealt näinud Tiona Page. «Sain aru, et sild varises kokku.»

14,9 miljonit dollarit maksev sild paigaldati seitsmerealise sõidutee kohale möödunud laupäeval. Rajatis pidi võimaldama tudengitele ohutu juurdepääsu Sweetwateri linnaosast ülikoolilinnakusse. Sild pidi täielikult valmima 2019. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles