Gudkov ja Sobtšak asutasid Venemaal uue partei (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Gudkov ja Ksenia Sobtšak asutasid Muutuse Partei.
Dmitri Gudkov ja Ksenia Sobtšak asutasid Muutuse Partei. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Endine Vene riigiduuma saadik Dmitri Gudkov teatas eile, et asutas koos presidendikandidaat Ksenia Sobtšakiga uue erakonna, mis kannab nime Muutuse Partei.

«Jah, nüüd on meil mõlemal oma partei. Koos Ksenia Sobtšakiga oleme praegu nimetanud selle Muutuse Parteiks,» kirjutas Gudkov Telegramis, lisades, et erakond luuakse Andrei Netšajevi Kodanikuinitsiatiivi baasil.

Gudkovi pressiesindaja Aleksei Obuhhov kinnitas Interfaxile uue partei loomist. «Erakond luuakse Kodanikuinitsiatiivi baasil, sest sellel on litsents, mida uuel parteil on peaaegu ebareaalne saada,» sõnas ta.

Partei ise kujundatakse Obuhhovi sõnul ümber ja selle antakse uus tähendus. «Kõige tähtsam on see, et erakond ei keerle liidrite ümber, vaid see on meie kõigi jaoks,» lausus Obuhhov ja lisas, et erakonda on teretulnud kõik, kes jagavad demokraatlikke vaateid.

Gudkov oli aastatel 2011-2016 riigiduuma liige ja üks kahest duumaliikmest, kes ei hääletanud 2014. aasta märtsis Ukrainale kuuluva Krimmi annekteerimise poolt.

Sobtšak on ainus opositsioonilisi seisukohti väljendav kandidaat, kelle Vene võimud 2018. aasta presidendivalimistele lubasid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles