Valge Maja kummutas kuulujutud McMasteri vallandamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja H.R. McMaster
Donald Trump ja H.R. McMaster Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders lükkas tagasi meedias ringlevad teated, mille järgi on USA president Donald Trump otsustanud vallandada rahvusliku julgeoleku nõuniku H.R. McMasteri.

«Rääkisin just POTUS-e ja kindral H.R. McMasteriga - erinevalt teadetest on neil hea töösuhe ja NSC-s muutusi ei ole,» kirjutas Sanders Twitteris, viidates presidendile (POTUS) ja rahvusliku julgeoleku nõukogule (NSC).

Päevaleht Washington Post kirjutas neljapäeval, et Trump on otsustanud McMasteri vallandada ja kaalub tema võimalikke asendajaid, kuid on nõus vangerdusega ootama, sest ei taha julgeolekunõunikku alandada.

Trump teatas teisipäeval välisminister Rex Tillersoni vallandamisest ja tema asendamisest praeguse Luure Keskagentuuri (CIA) direktori Mike Pompeoga. Eelmisel nädalal pani ameti maha presidendi majandusnõunik Gary Cohn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles