Närvigaas toimetati Inglismaale ilmselt Skripali tütre kohvris (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia ja Sergei Skripal, kes said kannatada Salisburys korraldatud närvigaasirünnakus.
Julia ja Sergei Skripal, kes said kannatada Salisburys korraldatud närvigaasirünnakus. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Vene eksspiooni Sergei Skripali mürgitamiseks kasutatud närvigaas Novitšok paigutati salaja tema tütre Julia kohvrisse, enne kui ta sõitis Moskvast isale külla, oletavad Briti uurijad.

Kahtlusest kõneles ajalehele The Telegraph kõrgetasemeline allikas.

4. märtsil toimunud keemiarünnakus sai kannatada ka 33-aastane Julia Skripal ise. Lõuna-Inglismaale isale külla oli ta saabunud mürgitada saamisele eelnenud päeval.

Uurijate tööversiooni kohasel immutati mürgiga kas mõnda riideeset, Julia Skripali kosmeetikat või mõnda kingitust, mis avati alles siis, kui ta jõudis oma isa majja Salisburys. Teooria kohaselt kasutati Julia Skripalit teadlikult ära, et rünnata tema isa.

Neljapäeva õhtul ütles Wiltshire'i krahvkonna peakonstaabli asetäitja Paul Mills, et üldse võis närvigaasiga kokku puutuda kuni 131 inimest, kes kõik on kohalike meedikute pideva valve all.

Politsei on isoleerinud Salisburys ja selle ümbruses paigad, kus on leitud närvimürgi jälgi või kus arvatakse olevat mürki olnud. Ühtekokku on isoleeritud 24 paika ning see võib nii jääda kuudeks.

Närvimürgi jälgi on leitud muu hulgas Sergei Skripali autost, aga ka restoranist ja pubist, kus Skripalid pühapäeval, 4. märtsil käisid.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles