Naiste kamp peksis Inglismaal surnuks egiptlannast tudengi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nottinghamis toimunud rünnaku tagajärjel surnud 18-aastane Mariam Moustafa.
Nottinghamis toimunud rünnaku tagajärjel surnud 18-aastane Mariam Moustafa. Foto: facebook.com

Kümme naist peksid kolme nädala eest Suurbritannias Nottinghamis peatuses bussi oodanud egiptlannast inseneriüliõpilast nii rängalt, et neiu suri üleeile saadud vigastustesse.

Seltskond naisi, osa neist alaealised, ründas 18-aastast Mariam Moustafat 20. veebruari õhtul Nottinghami kesklinnas asuva kaubanduskeskuse juures, kus nad teda peksid ja endaga paarkümmend meetrit kaasa lohistasid.

Lõpuks õnnestus Moustafal põgeneda bussi peale, kuid naised järgnesid talle, jätkates tema ähvardamist ja peksmist veel mõnda aega, kuni bussijuht sekkus.

Mariam Moustafa toimetati pärast rünnakut haiglasse, kuid lasti peagi koju. Seal hakkas aga tema tervis kiiresti halvenema ja ta viidi juba samal päeval uuesti haiglasse. Seal panid ta kunstlikku koomasse ning kolmapäeval Moustafa suri.

Tõsiste kehavigastuste tekitamise süüdistuse alusel vahistati üks 17-aastane tüdruk, kuid ta lubati uurimise ajaks kautsjoni vastu vabadusse.

Egiptuse meedia väitel on Moustafa ema Nessrin Shehata postitanud sotsiaalmeediasse video, kus kirjeldab, kuidas sama seltskond ründas tema tütart juba varem: «Neli kuud tagasi sõimasid kaks naist nende sama kümne hulgast mu tütart tänaval ilma igasuguse põhjuseta. Me läksime politseijaoskonda ja esitasime ametliku kaebuse, kuid midagi ei juhtunud.»

Ema sõnul ründas kamp tema tütart olukordades, kus ta oli üksi liikumas.

Egypt Todayle kirjeldas Shehata viimast rünnakut nii: «Ta suutis tõusta püsti ja joosta ühe bussi peale, kuid nad järgnesid talle ja peksid teda uuesti. Vaid üks mees püüdis teda kaitsta, aga mitte keegi teine ei proovinud sekkuda.»

18-aastane Mariam Moustafa.
18-aastane Mariam Moustafa. Foto: Sotsiaalmeedia

Suurbritannia siseministeerium kavatseb viia läbi lahkamise, kuid esialgsetel andmetel sai Moustafa rünnaku käigus insuldi ja peksmine põhjustas ajuverejooksu.

Nottinghamshire'i krahvkonna politsei peainspektor Mat Healey kutsus inimesi, kes juhtunut nägid, pöörduma politseisse: «Me teame, et bussipeatuses ootas rünnaku ajal palju inimesi ja me palume neil tungivalt edastada ükskõik millist informatsiooni, mis võiks meid aidata.»

Egiptuse saatkond Londonis on öelnud, et jälgib juhtumi uurimist tähelepanelikult. Riigi esindus on andnud Briti võimudele teada, et nad ootavad süüdlaste kiiret leidmist ja vastutusele võtmist.

18-aastane Mariam Moustafa õppis Beestoni kolledžis Nottinghamis, kuid talle oli pakutud kohta ülikoolis Londonis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles