Põhja-Korea välisminister jääb Rootsi terveks nädalavahetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-Ho täna hommikul Stockholmis pärast kohtumist Rootsi peaministri Stefan Löfveniga.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-Ho täna hommikul Stockholmis pärast kohtumist Rootsi peaministri Stefan Löfveniga. Foto: VILHELM STOKSTAD/AFP

Eile õhtul Rootsi jõudnud Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho pikendab enda algselt ühepäevasena kavandatud visiiti ja sõidab koju tagasi alles pühapäeval. Rootsi ringhäälingu teatel on laiendatud ka arutelude päevakorda.

Rootsi avalik-õigusliku telekanali STV teatel viibivad Põhja-Korea delegatsiooniga peetavate kõneluste juures ka Stockholmi Rahvusvaheline Rahu-uuringute Instituudi (SIPRI) esindajad, et arutada riigi kavatsusi maisse kavandatud USA ja Põhja-Korea kõneluste valguses.

Telekanali andmeil arutatakse Põhja-Korea plaane tuumaprogrammi peatamise küsimuses. Samuti on päevakorras kolme Põhja-Korea vanglas viibiva ameeriklase saatus.

Ri Yong-ho saabus Stockholmi neljapäeva õhtul ja sõitis kohe kohtumisele Rootsi välisministeeriumisse. Täna hommikul kohtus Ri Rootsi peaministri Stefan Löfveniga, kuid seni pole avaldatud, millest kohtumisel kõneldi.

Päeva kestel on Ri vestelnud ka Rootsi välisministri Margot Wallströmiga.

Enne kohtumist ütles Wallström, et arengute tõttu Korea poolsaarel on oluline pidada Põhja-Koreaga dialoogi ning seepärast on tal riigi ministri külaskäigu üle hea meel. «Aga me pole naiivsed ega arva, et suudame lahendada kõik maailma probleemid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles