Rumeenia kohus otsustas, et elav mees on ikkagi surnud (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
63-aastane rumeenlane Constantin Reliu, kes kuulutati tagaselja surnuks.
63-aastane rumeenlane Constantin Reliu, kes kuulutati tagaselja surnuks. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Rumeenia kohus lükkas tagasi ametlikult surnuks kuulutatud mehe palve kuulutada ta elavaks, mis siis et mees ilmus kohtu ette.

Kirde-Rumeenia asuva Vaslui linna kohtu pressiesindaja ütles, et 63-aastane Constantin Reliu kaotas kohtuasja, kuna ta vaidlustas enda surnuks kuulutamise liiga hilja. Kohtu otsus on lõplik.

Rumeenia meedia andmeil läks Reliu 1992. aastal Türki tööle ja kaotas kontakti oma perekonnaga Rumeenias. Kuna tema abikaasa polnud juba aastaid mehest midagi kuulnud, õnnestus tal 2016. aastal Reliu surnuks kuulutada.

Türgi võimud tuvastasid Reliu asukoha sel aastal ja saatsid ta riigist välja. Rumeeniasse saabudes avastas mees, et ta oli vahepeal surnuks kuulutatud.

«Ma olen ametlikult surnud, kuigi ma olen elus. Mul pole sissetulekut ja kuna ma olen kirjade järgi surnud, ei saa ma midagi ka teha,» kurtis Reliu ajakirjanikele.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles