Fotod: Riias peeti leegionäride päeval kinni kaks inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati Riias iga-aastast leegionäride päeva, mis ei möödunud ilma kinnipidamisteta.

Varahommikul paigaldati Riia südames asuva Vabadussamba ümber piirded, aga vanalinna oli toodud arvukalt politseinikke. Kohal oli ka palju ajakirjanikke, vahendab TVNET.

Kell 11 hakkasid leegionäride päeva tähistajate rongkäik Vabadussamba poole liikuma. Samal ajal kogunesid vanalinnas asuva kiriku juurde tähtpäeva vastased. Kaht leeri eraldas politseinike ahelik.

Vabadussamba juurde oli eelnevalt kogunenud umbes 30 inimest Läti lippudega, et moodustada lippudest spaleer.

Kui alguses mingeid intsidente ei juhtunud, siis Vabadussamba juures pidi politsei ohjeldama mitut eriti sõjakat meeleavaldajat. Nende seas oli ka välismaalane, kes hoidis käes koonduslaagrit kujutavat plakatit. Leegionäride päeva vastaste seas võis näha ka venemeelset poliitikut Tatjana Ždanokat.

Politsei teatel kogunes täna Vabadussamba juurde umbes 1500 inimest. Kinni peeti kaks korrarikkujat, keda ootab nüüd halduskohtu menetlus.

Läti Leegionäride päev on ellu kutsutud organisatsiooni Daugavas Vanagi poolt, et mil leinatakse ja meenutatakse 16.–19. märtsini 1944 Velikaja jõe ääres lahingutes osalenuid ja hukkunuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles