Briti politsei alustas Nikolai Gluškovi surmaga seoses mõrvajuurdlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Gluškov.
Nikolai Gluškov. Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia politsei alustas vene ärimehe Nikolai Gluškovi surmajuhtumiga seoses mõrvajuurdlust.

Oligarh Boriss Berezovski lähikonda kuulunud 68-aastane Gluškov leiti 13. märtsil Londonis oma kodust surnuna. Politsei kinnitusel oli Gluškovi surma põhjuseks «surve kaelale».

Politseist lisati, et seni pole Gluškovi surma ning Salisbury mürgitamiste vahel seoseid leitud.

Gluškovi surmast teatas mõni päev tagasi Facebookis kirjastust Vedomosti omavasse perekonda kuuluv Demjan Kudrjavtsev, kes oli samuti pikki aastai Berezovski kaastööline.

Surma põhjust ei osanud ta öelda. Raadiousutluses ütles Kudrjavtsev: «Täpset põhjust ma ei tea, kuid ta ei olnud noor inimene. Ta suri Londonis, kodus.»

Gluškov oli aastatel 1989–1991 LogoVAZis Berezovski asetäitja, seejärel juhtis ta ettevõtte rahandusosakonda. 1996. aastal sai temast Aerofloti peadirektori asetäitja, kuni ta 2000. aastal kinni võeti.

Gluškovi süüdistati riisumises, kelmuses, valuutavarguses, rahapesus jne. 2004. aastal mõisteti ta kohtus süüdi ja vabastati sealsamas, sest oli karistuse eelvangistuses ära kandnud.

2010. aastal sai Gluškov Suurbritannias poliitilise varjupaiga. 2017. aastal mõisteti ta Venemaal tagaselja veelkord kaheksaks aastaks vangi Aerofloti vahendite riisumise eest 1990. aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles