Süürias sai Türgi õhulöögis haiglale surma 16 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi soomuk Afrinis.
Türgi soomuk Afrinis. Foto: Xinhua/imago/Xinhua

Süüria põhjaosas asuvas Afrini linnas tabas Türgi õhurünnak reedel keskhaiglat, surma sai vähemalt 16 inimest, teatas vabaühendus.

"Vähemalt 16 inimest sai surma, kelle seas kaks rasedat naist. Me ei tea, kui palju oli nende hulgas meedikuid," edastas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

"Tegemist on ainsa töötava haiglaga Afrini linnas," ütles Punase Risti kohalik esindaja Serwan Bery.

Bery sõnul pommitati haigla ümbrust ka varem päeval, kuid siis hoone tabamust ei saanud.

Türgi suurtükitules kurdide enamusega Afrini enklaavile hukkus varem päeval vähemalt 27 tsiviilisikut ja 30 sai haavata.

Türgi ja selle Süüria mässulistest liitlased alustasid 20. jaanuaril Türgi õhujõudude toel maismaapealetungi Afrini piirkonnale, mida kontrollivad USA-toetatavad kurdi Rahvakaitseüksused (YPG).

Ankara on järjekindlalt eitanud tsiviiltaristu ründamist, kuid vaatluskeskuse andmeil on pealetungis vähem kui kahe kuu jooksul hukkunud vähemalt 245 tsiviilisikut, neist 41 last.

Türgi juhitavad väed on Afrini pea täielikult sisse piiranud, tsivilistidele on põgenemiseks Süüria režiimi või YPG kontrollitavatele aladele avatud vaid üks tee.

Keskus teatas neljapäeval 30 000 tsivilisti põgenemisest Afrinist 24 tunni jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles