Ukraina keelas riigis elavatel venelastel Vene presidendivalimistel osalemise (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini valimisplakat Simferopolis.
Vladimir Putini valimisplakat Simferopolis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Kiiev teatas eile, et keelab Ukrainas elavatel venelastel Venemaa presidendivalimistel osalemise ja tõkestab ligipääsu Venemaa diplomaatilistele esindustele.

«Pühapäeval, 18. märtsil, tõkestavad julgeolekuteenistused hääletamisel osaleda soovivatele Vene kodanikele ligipääsu Venemaa diplomaatilistele esindustele Kiievis, Harkivis, Odessas ja Lvivis,» teatas siseminister Arsen Avakov eile Facebooki vahendusel.

Tegu on vastusega Krimmi annekteerimisele 2014. aastal, kus nüüd saab esmakordselt Venemaa presidenti valida.

Avakovi teatel oli Ukrainas elavate Vene kodanike valimistele lubamise eelduseks, et Moskva ei püüa korraldada valimisi Venemaa poolt okupeeritud Ukraina territooriumil. Moskva ei ole sellega nõustunud.

«Ukraina siseministeerium teatab, et Ukraina suveräänsel territooriumil ebaseaduslik valimiste korraldamine rikub rahvusvahelist õigust,» lisas Avakov.

Vene välisministeerim vastas sellele süüdistades Ukrainat Venemaa siseasjadesse sekkumises ja tavaliste Vene kodanike kasutamises kättemaksu eesmärgil.

Homme, 18. märtsil, täitub neli aastat sellest, kui president Vladimir Putin allkirjastas eelnõu, millega kuulutati Krimm Venemaa osaks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles