Iisrael pommitas Gaza maa-alust kompleksi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli õhurünnakust tekkinud kraater Gaza sektoris.
Iisraeli õhurünnakust tekkinud kraater Gaza sektoris. Foto: MAHMUD HAMS/AFP/Scanpix

Iisraeli sõjavägi tegi ööl vastu tänast õhurünnaku palestiina äärmusrühmituse Hamas maa-alusele kompleksile Gaza sektoris ja purustas poolelioleva tunneli, mida võinuks rünnakuteks kasutada.

Kummaski operatsioonis inimesed kannatada ei saanud.

Operatsioonid võeti ette pärast pommiplahvatust Gaza sektori põhjaosas Iisraeli piiritara lähedal., milles samuti kannatanuid ei olnud.

«Meie poliitika on vastata otsustavalt igale katsele meid kahjustada, ja likvideerida süstemaatiliselt terroristide tunnelitaristu,» ütles peaminister Benjamin Netanyahu avalduses ja lubas, et seda tehakse ka edaspidi.

Uus tunnel, mida Hamas ehitas, pidi ühendatama vanema maa-aluse käiguga Gaza lõunaosas, ütles sõjaväe pressiesindaja Jonathan Conricus. Iisraeli piirini see veel ei ulatunud, kaevata oli jäänud mitusada meetrit.

Conricus ei soovinud kirjeldada täpsemalt teist maa-alust rajatist Gaza keskosas, millele sõjavägi õhulöögi andis. Ta nimetas seda sõjaliseks kompleksiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles