Oxfami kohaliku haru juht üritas prostitutsiooniskandaali kinni mätsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxfami logoga silt.
Oxfami logoga silt. Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Heategevusorganisatsiooniga Oxfam on puhkenud uus skandaal seoses paljastusega, et firma Haiti osakonna juht otsustas asutuse ruumides prostituutide kasutamise osas silma kinni pigistada.

Firma siseraporti kohaselt üritas Oxfam kinni mätsida ahistamis- ja prostitutsioonijuhtumeid, mis olid seotud firma Haiti haru töötaja Raphael Mutikuga, kes vastutas riigi puhta joogiveega varustamise eest.

Dokumendi kohaselt väljastati Mutikule naiskolleegide ahistamiskaebuste järel 2010. aasta juunis kirjalik hoiatus.

Kuus kuud hiljem ilmnes aga, et Mutiku maksis noortele naistele Oxfami ruumides seksuaalteenuste osutamise eest.

Selle peale märkis firma kohaliku haru mänedžer, et loodetavasti suudab firma selle kinni mätsida.

«Ma ei kritiseeri Ralphi, tal on iha, mis nõuab ilmselt rahuldamist – kas ta suudaks oma libiidot kinni keerata?» kirjutas mänedžer.

Oxfam on kinnitanud, et otsus töötajat mitte vallandada tuli Haiti haru juhilt Roland van Hauwermeirenilt, kes sattus hiljuti ka ise seksiskandaali keskmesse.

Firma kõneisik teatas, et 2010. aastal maavärina järel Haitile saadetud töötajate käitumine ei ole vabandatav ega peegelda kuidagi organisatsiooni väärtushinnanguid ja nõudmisi oma töötajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles