Hiina president tervitas Putini valimisvõitu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Xi Jinping.
Hiina president Xi Jinping. Foto: AFP/SCANPIX

Hiina president Xi Jinping õnnitles esmaspäeval oma Vene ametivenda Vladimir Putinit tagasivalimise puhul, väljendades Pekingi soovi teha Moskvaga koostööd suhete viimiseks kõrgemale tasandile.

Putin võitis valimised ülekaalukalt päev pärast seda, kui Hiina parlament ühehäälselt Xi teiseks ametiajaks nimetas.

Xi'd on võrreldud võimu konsolideerimise osas Putiniga. Hiina liider sillutas tee määramata ajaks võimule, kui Rahvakongress kiitis nädala eest heaks põhiseadusmuudatuse, mis kaotas piirangud presidendi ametiajale.

"Praegu on Hiina-Venemaa kõikehõlmav strateegiline partnerlus ajaloo parimal tasemel, mis on eeskujuks uut tüüpi rahvusvaheliste suhete ehitamisel," seisab Xi pöördumises Putinile, mida vahendas ametlik uudisteagentuur Xinhua.

"Hiina soovib teha koostööd Venemaaga, et viia Hiina-Venemaa suhted üha kõrgemale tasemele, hoogustada mõlema riigi rahvuslikku arengut ja edendada rahvusvahelist rahu," märkis Xi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles