Tillerson sai oma vallandamisest teada potil istudes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson (vasakul) ja Donald Trump.
Rex Tillerson (vasakul) ja Donald Trump. Foto: Kevin Dietsch/SIPA/Scanpix

Eelmisel nädalal president Donald Trumpi poolt vallandatud välisminister Rex Tillerson oli väidetavalt vallandamisest teada saamise hetkel tualettruumis istunud ja kõhuviirusega kimpus olnud, kirjutas New York Post.

Aafrika riike külastanud Tillersoni tabas korraga kaks halba asja. Esiteks kannatas ta kõhuviiruse käes ja teiseks kaotas oma ametikoha. Väidetavalt oli Tillerson viiruse tõttu parasjagu tualettruumis istunud, kui presidendi personaliülem John Kelly andis talle korralduse Washingtoni naasta ning olla valmis presidendi säutsuks.

Kelly rääkis piinlikust vahetjuhtumist mitteametlikul ehk off the record kohtumisel ajakirjanikega. Hiljem otsustas väljaanne Daily Beast selle siiski oma veebilehel avaldada.

John Kelly.
John Kelly. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ajakirjanikud ei suutnud uskuda, et Kelly avaldaks sellist informatsiooni kohtumisel, kus osales terve hulk Valge Maja töötajaid ja ajakirjanikke. Seda enam, et Tillerson ei lahku ametist enne märtsi lõppu. Kommentaar oli ootamatu ka seetõttu, et väidetavalt üritas Kelly mitme kuu vältel Tillersoni eest võidelda ja teda ametis hoida.

Kelly andis telefonikõnes korralduse Tillersonile oma diplomaatiline reis katkestada ja lisas: «Võid säutsu saada,» teatas New York Times. Mõni päev hiljem teataski Trump Twitteris oma otsusest Tillerson vallandada.

«CIA direktor Mike Pompeo saab uueks välisministriks. Ta teeb fantastilist tööd!» kuulutas president Twitteris. «Aitäh Rex Tillersonile teenistuse eest!» jätkas Trump. Hiljem sai Tillerson Trumpilt telefonikõne, milles tema vallandamist kinnitati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles