Saksamaa luure: Põhja-Korea raketid võivad Euroopat tabada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hwasong-12 raketid Pyongyangis.
Hwasong-12 raketid Pyongyangis. Foto: AP/Scanpix

Eelmisel nädalal suletud uste taga toimunud kohtumisel Saksamaa Liidupäeva saadikute ja luureagentuuri BND vahel informeeriti saadikuid, et Põhja-Korea on suuteline oma rakettidega ka Euroopat tabama.  

Kõrge BND ametnik ütles saadikutele, et tuumalõhkepeadega varustatud Põhja-Korea raketid on nüüd võimelised tabama Saksamaad ja Kesk-Euroopat. Suletud kohtumisel väitis BND asedirektor Ole Diehl, et nüüd on Põhja-Korea selline võimekus kinnitatud. Diehli sõnadest teatas ajaleht Bild am Sonntag.

BND logo.
BND logo. Foto: FABRIZIO BENSCH/AFP/Scanpix

Diehl ütles saadikutele ka, et BND näeb Põhja- ja Lõuna-Korea vahelisi kõnelusi positiivse sammuna. Luureagentuur pole meediasse jõudnud informatsiooni kommenteerinud.

Põhja-Korea on hoolimata ÜRO sanktsioonidest oma tuuma- ja raketiprogrammidega jätkanud. Pyongyang pole teinud saladust oma püüdlustest arendada välja raketid, mis oleks võimelised tabama USA mandriosa.

Põhja-Korea hinnangul on programmid vajalikud, et Ühendriike heidutada ja nende võimalikku invasiooni tõrjuda. USA on selliseid plaane eitanud, aga praegusel hetkel viibib Lõuna-Koreas 28500 Ühendriikide sõdurit. Viimastel nädalatel on kahe Korea vahelised pinged vähenenud.

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un saatis sellel kuul USA president Donald Trumpile kutse kohtuda. Trump võttis diktaatori kutse vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles