Briti snaiper tappis uskumatu lasuga ISISe komandöri (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid 2010. aastal.
Briti sõdurid 2010. aastal. Foto: Corporal Barry Lloyd RLC/AP/Scanpix

Briti armee eriüksuse ehk SASi snaiper sooritas uskumatu lasu. Nimelt õnnestus täpsuslaskuril 1,5 kilomeetri kauguselt ülimalt rasketes tingimustes maha lasta terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) komandör.

Snaiper sooritas lasu 1,5 kilomeetri kauguselt. Lasu sooritamiseks oli aega vaid 15 sekundit. Allikas ütles Daily Starile: «Lask oli üks miljonist. Öösel ja termokaamera abil tehtud lask, mille sooritamiseks oli aega 15 sekundit, on nii lähedal võimatule, kui üldse saab olla. Aga ta sai sellega hakkama.»

Kuigi täpseid andmeid ei avaldata, siis on väidetavalt tegu SASi seersandiga, kes on viimased kolm kuud viibinud missioonil Iraagis ja Süürias. Ta olevat varasemalt teeninud ka Iraagis ja Afganistanis, kus lasi väidetavalt maha üle 100 vastase.

Ekspertide sõnul võis snaiper kasutada USAs toodetud 12,7 millimeetrise kaliibriga McMillan TAC-50 relva. Võrdluseks võib tuua, et 12,7 millimeetrise kaliibriga on ka Eesti kaitseväe poolt kasutatav raskekuulipilduja Browning.

Allikas ütles eile Daily Starile, et SASi üksus sai luureinfot, mille kohaselt on ISISe komandör saabumas Süüria piiri lähedal asuvasse turvamajja. Küla oli aga ISISe kontrolli all ja seetõttu olnuks tema kinnipüüdmine sisuliselt enesetapumissioon.

Informatsiooni hankimise huvides loodetakse üldjuhul kõrged juhid elusana tabada. Kuna seekord osutus see võimatuks, siis oli plaanis hoopis ISISe komandör tappa. SAS lootis, et sihtmärk saabuks valgel ajal, sest öist lasku peeti liialt ohtlikuks.

«Kui õhtu saabus, mõistis tiim, et operatsioon tuleb katkestada või sooritada lask öistes tingimustes. Snaiper ütles, et ta soovib lasu sooritada ja talle anti selleks luba,» ütles allikas.

Kui auto saabus, siis oli snaiper sihikule võtnud kirjeldusele vastava pikakasvulise isiku. Väidetavalt oli tal vaid 15 sekundit, et sihtida ja lask sooritada. Allika sõnul tabas kuul komandöri kuklasse ja tappis ta koheselt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles