Trump paneb FBId rünnates pea pakule

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte just parimad sõbrad: justiitsminister Jeff Sessions (vasakul) vallandas eelmisel nädalal FBI endise asejuhi Andrew McCabe`i (paremal).
Mitte just parimad sõbrad: justiitsminister Jeff Sessions (vasakul) vallandas eelmisel nädalal FBI endise asejuhi Andrew McCabe`i (paremal). Foto: ALEX WONG/AFP/Scanpix

Reedel Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) asejuhi vallandamisest teatanud USA president Donald Trump läks nädalavahetusel Valge Maja ja Kremli sidemeid uuriva eriuurija kallale. Paljud USA poliitikud peavad seda punaseks jooneks, mille ületamine võib lõppeda presidendile tõsiste tagajärgedega.

Viimane suurem uksenäitamine puudutas FBI endist asejuhti Andrew McCabe'i, kes vallandati läinud nädala reede õhtul 24 tundi enne pensionile jäämist. Justiitsministeeriumi haldusalas asuva büroo asejuhi ametist vabastamist põhjendas justiitsminister Jeff Sessions McCabe'i poliitilise kallutatuse, vande all valetamise ja meediale informatsiooni avalikustamisega.

McCabe on süüdistusi eitanud, öeldes, et Trump jätkab lihtsalt nõiajahti FBI vastu, mis sai avalöögi büroo direktori James Comey vallandamisega aasta tagasi. Lisaks teatas McCabe, et tegi kirjalikke märkmeid aruteludest Trumpi ja Comeyga ning esitas need väidetavalt eriuurija Robert Muellerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles