Video: Assad sõitis Civicuga purustatud Ida-Ghoutasse ja kiitles saavutatud eduga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria diktaator Bashar al-Assad Honda Civicus.
Süüria diktaator Bashar al-Assad Honda Civicus. Foto: AP/Scanpix

Süüria president Bashar al-Assad kiitles kuudepikkuse rünnakutelaine abil saavutatuga sõites Honda Civicuga mässulistelt osaliselt tagasi vallutatud Damaskuse äärelinna.

Pärast seda, kui Ida-Ghouta pommitamised purustasid mitmed mässuliste kantsid, filmis Assad oma reisi, mille ta võttis ette, et kohtuda sealsete valitsusvägedega.

Turvamehi polnud kuskil paista, kui Assad Damaskuse keskosast teele asus, möödudes taksodest ja teistest liiklejatest.

«Lähme Ghoutasse, et olukorda hinnata,» kuulutas Assad esimeses videos kaheksast, mis avaldati Süüria Presidendi ametlikes sotsiaalmeediakanalites.

 ÜRO andmetel on valitsuse rünnakutes Ida-Ghoutale hukkunud enam kui 1000  inimest, kümned tuhanded sealsed elanikud on põgenenud riigi kontrolli all olevatele aladele.

ÜRO Julgeolekunõukogu hääletas veebruaris ükshäälselt relvarahu poolt, mida pea koheselt rikkusid nii valitsusväed kui ka mässulised. Vene president Vladimir Putin, kes on Assadi üks mõjukamaid pooldajaid, nõudis sõjategevusse igapäevast humanitaarpausi, kuid ka seda ignoreeriti.

Assad neid asjaolusid oma videotes ei maini. «Oleks Jumal armuline, kõik, mis õnnestub vabastada ilma võitluseta on parim,» ütleb ta salvestised majavaremetest mööda veeredes. 

«Ärgem unustagem, et siin on tsiviilelanikke, kelle elusid tuleb säästa,» lisab ta.

Kui ta Ida-Ghouta elanikega kohtuma valmistub ilmuvad taas välja ka tema turvamehed. Elanikud tervitavad teda suudlustega. «Ohverdame oma elud ja vere sulle, Bashar,» hüüavad nad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles