Merkel õnnitles Putinit ja ärgitas teda dialoogile (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Simone Kuhlmey/Pacific Pr/SIPA/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel õnnitles esmaspäeval Vladimir Putinit Venemaa presidendivalimiste võitmise puhul ja rõhutas dialoogi tähtsust oluliste väljakutsete lahendamiseks, ütles kantsleri kantselei.

«Õnnitlen teid tagasivalimise puhul soojalt,» kirjutas Merkel kirjas Vene veteranliidrile. «Täna on tähtsam kui kunagi varem jätkata teineteisega dialoogi ning viia edasi meie riikide ja rahvaste suhted,» ütles Merkel. «Seepärast peaksime üritama konstruktiivselt tegeleda tähtsate kahepoolsete ja rahvusvaheliste väljakutsetega ning leidma rakendatavaid lahendusi.»

Merkel edastas sõnumi ajal, mil lääneriikide liidrid ei kiirusta Putinit pühapäeval toimunud valimiste võidu puhul õnnitlema, sest nende suhted Venemaaga on pingelised.

Kantsleri pressiesindaja Steffen Seibert ütles varem, et Berliini ja Moskva arvamused lahknevad paljudes küsimustes Venemaa sisepoliitikast konfliktideni Ukrainas ja Süürias. «Sellest hoolimata on jätkuv kontakt Venemaa juhtkonnaga meile väga tähtis,» lausus Seibert.

Saksa välisminister Heiko Maas oli kriitilisem ja ütles, et Venemaa on Saksamaa jaoks jätkuvalt raske partner.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles