Kreml ei pane Trumpi õnnitluse puudumist pahaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi ja Vladimir Putini nukud Valencia tulefestivalil.
Donald Trumpi ja Vladimir Putini nukud Valencia tulefestivalil. Foto: JOSE JORDAN/AFP/Scanpix

Kreml ei pea ebasõbralikuks sammuks USA presidendi Donald Trumpi õnnitluse puudumist Vladimir Putinile Venemaa presidendiks tagasivalimise puhul.

«Ei maksa pidada seda ebasõbralikuks sammuks,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov täna ajakirjanikele.

Ta märkis, et Putin on välismaistelt riigijuhtidelt arvukalt õnnitlusi saanud. «Keegi ei jõua ajakava tõttu helistada, keegi muil põhjustel. Ei maksa siin midagi kuulata, seda teiseks. Noh, ja kolmandaks, hommik on õhtust targem,» ütles Peskov.

Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Ta väitis samuti, et «president Putin jääb avatuks suhte parandamisele seal, kus see meid huvitab ja on vajalik suhetes meie Ameerika partneritega».

Seejuures ei suutnud Peskov täpselt öelda, kas USA-lt on tulnud kirjalik õnnitlus. «Ma ei saa sellele küsimusele esialgu vastata, nimekiri on väga pikk, see mille me välisministeeriumist saame,» ütles pressisekretär.

Ta lisas, et välismaiseid õnnitlustelegramme on väga palju ja ta ei saa täpselt öelda, kas USA nende seas oli.

Venemaa pühapäeval peetud presidendivalimised, kus puudus Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) hinnangul tõeline konkurents, võitis 76,67 protsendiga häältest president Vladimir Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles