Vene ajakirjanik võitis Euroopa inimõiguskohtus Vene võime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa inimõiguste kohtu saal Strasbourgis.
Euroopa inimõiguste kohtu saal Strasbourgis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Inimõiguste Kohus (EIK) otsustas täna, et Vene võimud rikkusid ajakirjanik Gennadi Godlevski õigust info vabale saamisele ja levitamisele ning mõistis tema kasuks hüvitisena välja tuhat eurot.

Godlevski, ajalehe Orlovski Meridian peatoimetaja, avaldas 2001. aasta märtsis ajalehes artikli miilitsa narkovastase võitluse osakonna mitmete töötajate võimalikust seotusest narkoäriga, teatas Interfax.

Artikkel põhines prokuratuuri korraldatud kontrolli materjalidel. Ent narkokontrollivalitsuse töötajad esitasid tema vastu kohtus laimuhagi ning kohus mõistis ajakirjaniku süüdi, määrates talle 65 000 rubla trahvi.

Kõik Godlevski apellatsioonid lükati Vene kohtutes tagasi, vaatamata sellele, et mitme artiklis mainitud miilitsatöötaja suhtes algatati kriminaalasi.

EIK osutab, et Vene võimud rikkusid inimõiguste konventsiooni 10. paragrahvi, mis garanteerib õigust vabale arvamusavaldusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles