FBI otsib Texase saripommitajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI sõiduk.
FBI sõiduk. Foto: Reuters Staff/REUTERS/Scanpix

Täna hommikul plahvatas USA-s Texase osariigis FedExi sorteerimiskeskuses järjekordne pakipomm, teatas ajakirjandus.

Nädalavahetusel toimus osariigi pealinnas Austinis sel kuul juba neljas pakipommiplahvatus, milles on saanud kokku surma kaks ja vigastada neli inimest.

Tänane pakipomm plahvatas San Antonio piirkonnas Schertzis. Ajakirjanduse teatel sai üks töötaja plahvatuses vigastada. Tema vigastused pole eluohtlikud. 

Ajaleht The Washington Post teatas viitega Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI), et pakk oli saadetud Austinisse.  

Austini plahvatuse järel otsivad sajad politseinikud ja FBI agendid «saripommitajat», kuna FBI teatel on plahvatused omavahel seotud ja nende korraldaja on kogenud. Austini politseiülema Brian Manley sõnul ei ole võimud leidnud pommirünnakute motiivi.

Brian Manley.
Brian Manley. Foto: SERGIO FLORES/REUTERS/SCANPIX

Pole selge, kas tegu on terrorismi või vihakuritegudega. Kuna varasemate plahvatuste tagajärjel on surma saanud kaks mustanahalist meest ja vigastada sai ka üks eakas latiino päritolu naine, siis ei välista politsei, et kurjategijal on rassistlikud motiivid.

Eelmisest neljast pommist kolm olid peidetud pakkidesse, mille adressaatideks olid elumajad. Politsei sõnul aktiveerus üks pomm komistustraadi abil. Viga sai kaks noort meest. 

Pommide näol on tegu olnud isevalmistatud lõhkekehadega, mille komponente on võimalik hankida ehituspoodidest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles