Trump õnnitles telefonikõnes Putinit (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: MIHAIL KLIMENTJEV/AFP/SCANPIX

USA president Donald Trump ja Vene riigipea Vladimir Putin pidasid täna telefonivestluse, mille käigus Trump õnnitles Putinit neljandaks ametiajaks presidendiks valimise puhul.

Telefonikõne peeti teisel päeval pärast Putini tagasivalimist Venemaa presidendiks. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) hinnangul puudus valimistel tõsine konkurents.

Trump ei olnud nende riigi- ja valitsusjuhtide seas, kes Putinit eile õnnitlesid ja Valge Maja oli varem teatanud, et telefonivestlust Putiniga pole plaanis.

Kreml teatas aga täna, et Donald Trump õnnitles Vladimir Putinit võidu puhul ja erilist tähelepanu pöörati vestluses võimaliku kohtumise korraldamisele kõrgeimal tasemel.

Putin ja Trump rõhutasid ühiste jõupingutuste tähtsust võidurelvastumise piiramisel, lisas Kreml.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov märkis täna varem, et Kreml ei pea Trumpi õnnitluse puudumist ebasõbralikuks sammuks ja lisas, et Putin on välismaistelt riigijuhtidelt arvukalt õnnitlusi saanud.

«Keegi ei jõua ajakava tõttu helistada, keegi muil põhjustel. Ei maksa siin midagi arvata, seda teiseks. Noh, ja kolmandaks, hommik on õhtust targem,» ütles Peskov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles