Venemaa saatkond kinnitas diplomaatide lahkumist Suurbritanniast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritanniast välja saadetud spionaažis kahtlustatavad Venemaa diplomaadid lahkusid täna saatkonnast Moskva suunas.
Suurbritanniast välja saadetud spionaažis kahtlustatavad Venemaa diplomaadid lahkusid täna saatkonnast Moskva suunas. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Venemaa saatkond Londonis kinnitas teisipäeva õhtul 23 diplomaadi lahkumist Suurbritanniast, kes saadeti välja seoses närvimürgiskandaaliga.

«Me võime kinnitada, et kõik kõnealused diplomaadid on Suurbritanniast lahkunud,» ütles saatkonna kõneisik uudisteagentuurile Interfax.

Suurbritannia teatas möödunud nädalal 23 Vene diplomaadi väljasaatmisest ja kõigi kahepoolsete kohtumiste külmutamisest Venemaaga.

Venemaa välisministeerium kutsus kõik riigis resideeruvad välisriikide suursaadikud kohtuma kolmapäeval välisministeeriumi ekspertidega, et kuulata ära Moskva nägemus endise topeltagendi mürgitamisest Inglismaal, teatas ministeerium.

Suurbritannia sõnul mürgitati topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar Julia 4. märtsil Salisburys närvimürgiga, mis töötati välja endises Nõukogude Liidus. Briti ametnike sõnul on ainult Venemaal võime, motiiv ja tahe rünnak sooritada. Venemaa on süüdistused korduvalt tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles